Preview Mode Links will not work in preview mode

Jan 30, 2018

Titlen på videnskabelige tidsskrifter

Når potentielle læsere skal vælge hvilke artikler, de vil bruge tid på og måske læse, så er det oftest titlen der er afgørende. En god titel tiltrækker læsere. For at lave en god titel skal man overveje at give svaret i titlen, altid bruge et verbum, undgå tegn og...


Jan 23, 2018

Abstract

I denne episode taler vi om abstracts til videnskabelige artikler. Det er måske en af de vigtigste dele af artiklen, da det er abstractet, der får folk til at læse resten.

Vi har en række dos and don'ts, som du måske kan bruge.

Lyt med!

 

Værter: Jacob Rosenberg og Kristoffer...


Jan 16, 2018

Registrering af forsøg og studier

I denne episode diskuterer vi hvad der skal registreres, når man laver humane studier. Vi taler om hvad registreringen bruges til og hvad du kan få ud af registreringen og. Endelig kommer vi ind på hvor man kan eller skal registrere sit studie.

Links:

Clinical Trials


Jan 9, 2018

Systematiske reviews

I denne episode diskuterer vi hvad der definerer og kendetegner et systematisk review. Vi kommer ind på hvad et systematisk review kan bruges til og hvem der kan lave det.

Vi taler også om forskellen på et systematisk review, en meta-analyse og et Cochrane review.

Et systematisk review er en god...


Jan 2, 2018

Hvor skal artiklen publiceres?

I denne episode taler vi om hvilke kriterier man kan vælge tidsskrifter ud fra. Hvilket tidsskrift man vil submitte til skal gerne diskuteres tidligt i projektet.

Vi har en række kriterier, som vi plejer at bruge ved valget af tidsskrift. Det er eksempelvis indeksering, impact factor...