Preview Mode Links will not work in preview mode

Aug 29, 2017

Er rækkefølgen vigtig?

 

Vi diskuterer rækkefølgen af forfatterne på en videnskabelig artikel. Hvad betyder det at stå først og sidst. Er det "dårligt" at stå i midten? Hør også om hvordan man kan dele et førsteforfatterskab og hvilke overvejelser man kan gøre sig.

Vi kommer også ind på...


Aug 22, 2017

 Fire vigtige punkter du skal kende og opfylde som forfatter

Vi diskutere de fire forfatterskabskriterier, som langt de fleste biomedicinske tidsskrifter holder sig til. Kriterierne er udstukket af International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE) og er som følger:

  • Substantial contributions to the conception...


Aug 15, 2017

Antallet af forfattere er ikke vigtigt.

I denne episode diskutere vi hvor mange forfattere der "bør" være på en artikel. Vi kommer også ind på om det er vigtigt. Vores holdning er at antallet er ligegyldigt. Det vigtige er at overholde forfatterskabskriterierne. Dem skal man kende og bruge aktivt. Du kan...


Aug 8, 2017

De bedste idéer er ofte lige foran dig

Nogle af de bedste forskningsspørgsmål kommer fra klinikken/hverdagen. De opstår, når man er kritisk og tænker, hvorfor gør vi som vi gør. Idéen til dit næste projekt kan du selv finde, hvis du holder øjne og ører åbne i dit daglige arbejde. 

Værter: Jacob Rosenberg...


Aug 1, 2017

Find en god vejleder

Alle har brug for en vejleder. I denne podcast diskuterer vi hvilke krav, man kan/bør sætte til sin vejleder. Vi diskuterer vejlederens rolle, og hvad man skal lægge vægt på, når man vælger sit fremtidige forskningsmiljø.

Værter: Jacob Rosenberg og Kristoffer Andresen

www.forskerkurser.dk