Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 31, 2017

Rapporteringsguidelines

Rapporteringsguidelines har vundet stor udbredelse de senere år. Der er flere tidsskrifter, som har det som krav at følge diverse guidelines.

De forskellige guidelines kan findes på www.equator-network.org.

Lyt med og hør hvorfor vi anbefaler at bruge guidelines, både som forfatter når du...


Oct 24, 2017

Open access

Open access er en måde at finansiere et tidsskrift på og samtidig et initiativ der er skabt for mere åbenhed og tilgængelighed til forskningsresultater og artikler.

Open access er positivt og kvaliteten af mange open access tiddskrifter er på samme niveau som "traditionelle" tidsskrifter.

Læs mere om...


Oct 17, 2017

Statistisk analyseplan

Vi diskuterer og forklarer hvad en statistisk analyseplan er og kan/skal bruges til. 

Det bør være en fast del af alle større og også gerne mindre studier, at man har gennemtænkt statistikken allerede når studiet planlægges. Det kan en statistisk analyseplan hjælpe med til.

Nogen...


Oct 10, 2017

Hvorfor skal man skrive et cover letter?

Vi taler om hvordan man kommunikerer med redaktionen på et tidsskrift, når man sender sit manuscript ind. Cover letter eller følgebrev er det første og nogen gange det eneste redaktøren læser. Derfor er det vigtigt at du bruger noget tid og energi på det, så du øger...


Oct 3, 2017

Dikteringsteknik

Ved at diktere artikler kan man undgå skriveblokade og optimere sin arbejdsproces.  I denne podcast diskutere vi hvordan man gør og hvordan man skal forberede sig. Vi kommer også ind på det udstyr der skal til, både diktering og efterfølgende transkription.

 

Værter: Jacob Rosenberg og Kristoffer...